Sıcak Tahin

Search Suggest

“Bozkır Tahini Mahreç İşareti” Bozkır İlçemize Verildi.

“Bozkır Tahini Mahreç İşareti” Bozkır İlçemize Verildi.

16. yüzyıldan bu yana, Bozkır Çarşamba Çayı kenarında kurulu bulunan su değirmenlerinde susamların ardıç odunu ateşinde kavrulması ve taş değirmenlerde öğütülmesi ile ortaya çıkan Bozkır Tahini Coğrafi Tescil Belgesi ile tescillendi.

2019 yılında Coğrafi İşaret Tescil Belgesi başvurusu yapılan Bozkır Tahini için Türk Patent Kurumu bu eşsiz lezzetin sadece Bozkır'da üretildiğinin ispatlanmasıyla 15.01.2021 tarihli ve 93 sayılı Resmi Coğrafi İşaret Geleneksel Ürün Adı Bülteninde yayımlanarak "Bozkır Tahini Mahreç İşareti"nin İlçemize verilmesi onaylanmıştır.

Bozkır Tahininin Mahreç İşareti alması ile ilgili olarak, Kaymakamımız Sayın Muhammed Akın, Belediye Başkanımız Sayın Sadettin Saygı, İlçe Tarım Müdürü Halil Durmuş, Bozkır Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Niyazi Yavuzer ile 2018 yılı Türkiye Ahisi Osman Kalay, Konya Valimiz Sayın Vahdettin Özkan'ı ve Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Karabacak'ı ziyaret ederek "Mahreç İşareti" alan Bozkır Tahini ve Bozkır Balı hakkında bilgi verdiler.

Yerel ürünlerimizin kültürümüzün ifadesi olduğunu belirten Vali Özkan, yerel ürünlerimizi, kültürel değerlerimizi muhafaza etme ve gelecek nesillere aktarmak açısından önemine değindi.

Bozkır Tahini'nin coğrafi işaret alması İlçemizin kalkınması ve gelişmesi açısından önemli olduğunu ifade eden Vali Vahdettin Özkan; "Bozkır Tahini coğrafi işaret aldığı zaman ülkemizde ve dünyada bilinir olacaktır. İlçemizdeki her esnafımızın, her çiftçimizin daha fazla gelir elde etmesi açısından da önemli. Bu ürünlerimizi üreten çiftçilerimizi, esnaflarımızı tebrik ediyorum. Bozkır Tahini'nin değerinin anlaşılması ve bütün dünyada bilinir olması açısından coğrafi işareti alma faaliyetlerinin başlatan bütün ekibe teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak SHM: “Bozkır Tahini Mahreç İşareti” Bozkır İlçemize Verildi. - Bozkır Sırıstat Haber Merkezi - Güncel Bozkır Haberleri https://www.siristat.com/2021/06/bozkr-tahini-mahrec-isareti-bozkr.html#ixzz76La6GqZA
#Bozkir #Siristat #Konya #Haber

Yorum Gönder

Canlı Destek

WhatsApp hattımıza 7/24 mesaj yazabilirsiniz.

Güvenli Alışveriş

Sitemizden alışverişleriniz Kredi Kartınızla güvenli bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

24/7 Destek

Müşteri hizmetlerimizle her zaman iletişime geçebilirsiniz.