Sıcak Tahin

Search Suggest

Kakaolu Tahin Helvası Tarifi ve Nasıl Yapılır?

Kakaolu Tahin Helvası Tarifi ve Nasıl Yapılır?

Kavrulmuş susamlardan elde edilen tahin oldukça lezzetli ve sağlıklı besindir. Susam taneleri kavurma işleminden ve buna benzer işlemlerden geçerek sofralarda yerini almaya hazır hale gelir. Tahin pek çok tarifte kullanılır. Bununla birlikte ekmek arasında veya dilim olarak tüketmek isteyenler için tahin helvası yapılır. Ülkemizde tahin oldukça fazla tüketilir ve her damak tadına uygun olarak helva çeşitleri üretilir. Helvanın besin değerlerinden faydalanmak, aynı zamanda kakaodan vazgeçemiyorsanız, sizde vereceğimiz tarif ile lezzetli bir kakaolu tahin helvası yapabilirsiniz. Misafirlerinize çayın yanında atıştırmalık hazırlayacak vaktiniz yoksa bu tarifi deneyebilirsiniz. Tahin.info.tr olarak kakaolu tahin helvası tarifi ve nasıl yapılır, hemen cevaplayalım.


Kakaolu Tahin Helva için Gereken Malzemeler

Kakao ve tahinin birleşiminden lezzetli bir tarif hazırlayabilir ve keyifle tüketebilirsiniz. Mutfağınızda bulunan malzemeler ile kolayca ve kısa sürede hazırlayacağınız kakaolu tahin helva için gerekli malzemeler nelerdir, hemen tarif listesine geçelim.

2 buçuk su bardağı un,

1 su bardağı pudra şekeri,

1 çorba kaşığı kakao,

1 su bardağı tahin,

2 yemek kaşığı tereyağı,

Yarım su bardağı ceviz ile lezzetli bir kakaolu tahin helva yapabilirsiniz. Damak tadınıza göre malzemelerin miktarlarında değişiklik yapabilirsiniz. Hazır kakaolu tahin helvasını aratmayacak bir tarif yapmak için verdiğimiz miktarları kullanabilirsiniz.

Kakaolu Tahin Helva Tarifi

Yapım süresi oldukça kolay ve kısa sürede yapılabilen kakaolu tahin helvası lezzetli ve oldukça faydalarıdır. Yemeklerden sonra tatlı niyetine tüketebilir ve besin değerlerinden faydalanabilirsiniz. Verdiğimiz malzemeler ile kakaolu tahin helva tarifi ve yapılışına geçelim.

İlk olarak tereyağını bir tavaya koyun ve üzerine unu ekleyerek kısık ateşte kavurmaya alın. Un ve tereyağının kokusu çıkana kadar kavurun ve sonrasında altını kapatın.

Cevizlerin kabukları varsa içlerini kabukların ayırdıktan sonra cevizi mutfak robotunda küçük parçalara ayırın.

Kavrulmuş un soğuduğunda üzerine pudra şekerini koyup iyice karıştırın ve geri kalan tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştırın.

Karışımınızda topaklanma olursa tekrar tavaya alın ve homojen bir karışım elde etmeye çalışın.

Tavada 4-5 dakika kısık ateşte karıştırarak kavurun ve sonrasında altını kapatın.

Bor cam gibi bir kâsenin içerisine streç film serin ve üzerine karışımı ekleyin ve üzerini streç ile kapatın.

Sonrasında buzdolabına koyun ve soğuyana kadar bekleyin.

Dolabınızın derecesine göre ortalama 3-4 saat kadar beklettikten sonra dolaptan çıkararak kakaolu tahin helva tarifinizi dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Kakaolu Tahin Helva Besin Değeri

Tahin helvası ve kakaolu tahin helvası genellikle yemeklerden sonra tüketilen içerisindeki besin değerleriyle oldukça faydalı bir besindir. Vücut direncini arttıran ve kış aylarında hastalıklara karşı koruyan kakaolu tahin helva besin değeri nelerdir, yakından göz atalım.

Çay ve kahvenin yanında bir dilim kakaolu tahin helva ikram edebilirsiniz. 1 dilim kakaolu tahin helvası 170 kaloridir. Aynı zamanda bir dilim kakaolu tahin helva içerisinde 15,79 gram karbonhidrat, 5,11 gram protein, 12,53 gram yap, 1,37 gram lif, 5,95 gram sodyum, 56 mg potasyum, 18,2 mg kalsiyum, 1,04 IU A vitamini ve 1,09 demir bulunmaktadır.

Belirttiğimiz besin değerleri 30 gramlık bir dilimden oluşmaktadır. Almanız gereken kaloriyi hesaplamanız için 400 gramlık 1 pakette 2260 kalori, 1000 gram kakaolu tahin helvasında 5650 kalori bulunmaktadır. Evinizde hazırladığınız tarifte göz kararı kullandığınız malzemelere göre bu besin değerlerinde değişiklik olacaktır. Günlük olarak birkaç dilimden fazla tüketmemeye özen gösteriniz.

Nasıl Muhafaza Edilir?

Kakaolu tahin helva tarifi ile kolayca hazırladığınız helvanızda koruyucu ve katkı maddesi kullanmadığınız için kısa sürede bitirmeniz gerekir. Paket olarak aldığınız veya evde kendi yaptığınız kakaolu tahin helva nasıl muhafaza edilir;

Helva, serin, nem ve rutubetin olmadığı, ışık almayan ve kuru bir yerde muhafaza edilmelidir. Tadında değişiklik ve küf sorunu yaşamamak için buzdolabında saklamayın.

Kendi tarifinizle yaptığınız veya hazır aldığınız kakaolu tahin helvasını tüketmeye başladıktan sonra kapaklı bir kap içerisine konulmalı ve ortalama bir ay içerisinde tüketilmelidir.

Evinizdeki malzemeler ile evinizde hazırlayabileceğiniz kakaolu tahin helvası tarifi ile karşınızdaydık. 

Kaynak: Seyidoğlu Gıda

Yorum Gönder

Canlı Destek

WhatsApp hattımıza 7/24 mesaj yazabilirsiniz.

Güvenli Alışveriş

Sitemizden alışverişleriniz Kredi Kartınızla güvenli bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

24/7 Destek

Müşteri hizmetlerimizle her zaman iletişime geçebilirsiniz.