Tahinli Cevizli Bal Kabağı Tatlısı


Tahinli Cevizli Bal Kabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kocaman dilim bal kabağı
  • 1 çay kadehi şeker
  • Tahin
  • Ceviz
Tahinli Cevizli Bal Kabağı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Bal kabağını atayıp kocamanca doğrayın. Geniş bir tencereye alıp gizeme gizeme dizin ve her sıraya şeker serpin.

Bu safhada şekeri çoğaldırabilirsiniz ben çok tatlı beğenmediğim için şekeri az kullandım.

Zamanınız varsa bir gece kapağı kapalı biçimde bekletin kabak suyunu salsın.

Zamanınız yoksa iki üç saat yeterli olur. Ocağa alıp altını orta ayar yakın ve köpürmeye başladığında altını kısın.

Kendi suyunu salıyor ekstra su ilave etmenize gerek yok.

Hakimiyetli bir biçimde yumuşayana kadar pişirin suyu sürüklemesine karşın yumuşamadıysa su ilave edebilirsiniz.

Soğuduktan sonra üzerine tahin ve ceviz ilave edin afiyet olsun.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
Geleneksel Metotlarla Üretilmiş Bozkır Tahini Satın Al

buttons=(Accept !) days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !