Tahinli Kabak Tatlısı


Tahinli Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Yarım kilo tatlı kabağı
1 su kadehi toz şeker
Yarım çay kadehi su
1 çay kadehi tahin
1 çay kadehi kocaman kıyılmış ceviz içi

Tahinli Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Kabağınızı kocaman dilimler halinde kesin yıkayıp suyunu süzün.
Kabakları fırına uygun bir borcama veya tepsiye koyun.
Kabakların üzerlerine şekeri dokun.
Kabakların üzerine suyu da döküp fırın kağıdı ile kapatıp yarım saat bekletin.
Fırınınızı ısıtın.200 derece alt üst ayarda fırında üzeri kapalı 15 dakika pişirin.
Sonra üzerindeki kağıdı alıp kabaklarınız bütün yumuşayıp üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.
Pişen kabakları soğutup tek şahsiyet servisler halinde hazırlayın.

Sonra üzerine tahin ve ceviz döküp yiyebilirsiniz, tahin ve cevizsiz de olur ama tahin ve cevizle lezzeti kat kat daha çoğalıyor.

Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
Geleneksel Metotlarla Üretilmiş Bozkır Tahini Satın Al

buttons=(Accept !) days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !