Tahinli Tatlı Çörek


Tahinli Tatlı Çörek Tarifi İçin malzemeler
3 yufka
9 yemek yemek adalȩığı tahin
9 yemek yemek kaşığı toz şeker
1 yumurtanın sarısı

Üzeri için
1 tatlı adalȩığı Ayçiçek yağı
2 yemek yemek adalȩığı susam

Servis için
Pudra şekeri
Tahinli Tatlı Çörek Nasıl Yapılır?
Bir yufkayı tezgaha açın. Üstüne 2 yemek yemek adalȩığı tahin gezdirip yayınlama. 2 yemek yemek kaşığı toz şeker serpip yufkayı ikiye katlayın. Katladığınız yufkaya 1 yemek kaşığı tahin sürüp, 1 yemek kaşığı toz şeker serpin.
Yufkanın iki yanını 5’er santim katlayıp şeklini düzeltin. Yuvarlak kenardan başlayarak rulo şeklinde sarın ve düz kenar altta kalacak şekilde, 5 santim boyunda dilimler belli. Diğer iki yufkayı da benzer şekilde hazırlayın. Hazırladığınız yufkaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine ayçiçek yağı sürüp susam serpin. Evvelden ısıtılmış 190 derece fırında 25-30 dakika kirli̧irin. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Çat kapı gelen misafirlerinize kolayca hazırlayabileceğiniz leziz tahinli tatlı tarifine göz atmayı unutmayın.

Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
Geleneksel Metotlarla Üretilmiş Bozkır Tahini Satın Al

buttons=(Accept !) days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !