Hibeş tarifi yapılışı tarifi malzemeleri nasıl yapılır? Antalya'nın lezzetli mezesi


Hibeş mezesi nasıl yapılır? Antalya'nın en lezzetli mezelerinden biri olan Hibeş tarifi nasıldır, yapılışı zor mudur? Hibeş tarifi malzemeleri nelerdir? Her evde kolayca yapılabilecek Hibeş, Antalya'da Alanya'da nerede yenir?

Hibeş tarifi yapılışı tarifi malzemeleri nasıl yapılır? Antalya'nın lezzetli mezesi

Hibeş tarifi Hibeş Antalya mutfağına ait çok pratik ve lezzetli bir meze. Humusun nohutsuz hali diyebileceğimiz hibeş zor zamanlarda kurtarıcınız olabilir. İşte birkaç dakikada yapabileceğiniz pratik hibeş tarifimiz…

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı tahin
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Hibeş tarifi Nasıl yapılır?

  • Sarımsağı ezin.
  • Derin bir kasede tahin, sarımsak, kimyon, kırmızı biber ve tuzu karıştırıp çırpın.
  • Bir yandan karıştırmaya devam ederken bir yandan limon suyunu azar azar ekleyin.
  • Boza gibi bir kıvama geldiğinde mezeniz hazırdır.
  • Eğer fazla yoğunsa içine biraz su ilave edebilirsiniz.
  • Hibeşi dilerseniz sos olarak salatalara ve yemekler
Kaynak: Haber46

Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
Geleneksel Metotlarla Üretilmiş Bozkır Tahini Satın Al

buttons=(Accept !) days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !