Beyaz Tahin nedir?

Her yaştan insanın bildiği Tahin denince akla ilk olarak Beyaz Tahin gelmektedir.

Beyaz Tahin ülkemizin her yöresinde değişik marka ve kalitelerde üretilen ürünlerdir. Beyaz Tahin özellikle mide rahatsızlıkları olan bireyler için Çiğ Tahin adıyla da önerilmektedir. 

Beyaz Tahinin üretilmesi işlemi geleneksel ve modern tekniklerle Susamın ıslatılması işlemiyle başlar. Susam belirli bir süre suda bekledikten sonra suda irileşen susamlar özel makinalarda işlenerek susamın kabuklarından ayrılması sağlanıyor. Bu işlemden dolayı tahinin rengi beyaz olmaktadır. 

Kabuklarından ayrılmış (Kepeği - Pasası) alınmış susamlar daha sonra kavurma kazanlarına alınır ve çok az kavrularak fırından çıkarılarak soğutma işlemine tabi tutulur. Az bir ışı işleminden geçmiş yani bunada tavlamada denilmektedir. 

Beyaz Tahin veya Çiğ Tahin'in kavrulmamış tahin ismini almasının sebebi de susamın çok az kavrulması işlemidir.

Eleklerde elenen, dış kabuğu ayrılan ve daha sonra kavrulan susamlar son bir işlem olarak taş (Geleneksel) veya makinelerde (Modern) ezilerek tahin haline gelir. 

Bu işlemler sonrasında beğendiğiniz Beyaz Tahin paketleme yapılarak sofralarımıza kadar uzanır. 



Yakup Çetin - Tahin.info.tr

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.

buttons=(Accept !) days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !