Sıcak Tahin

Search Suggest

Pekmezin faydaları nelerdir? Pekmezin içine tereyağı ve karabiber ekleyip içerseniz

Pekmezin faydaları nelerdir? Pekmezin içine tereyağı ve karabiber ekleyip içerseniz

Pekmez, üzüm, dut ve keçiboynuzu suretiyle besinlerin ezilerek çıkan suları kaynatılıp elde edilir. Vitamin ve mineral pahası epey yüksek olan pekmez, boğaz enfeksiyonları bakımından fazlaca kuvvetli bir besindir. Koyu bir kıvamı olan pekmez, kahvaltıları süsler. Tahin ile bir arada tüketilen pekmezin insan sıhhatine inanılmaz yararları vardır. Pekala pekmezin yararları nedir? Pekmezin içine tereyağı ekleyip içerseniz…

Kimin tarafınca ne zaman keşfedildiği bilinmese de Anadolu topraklarında birinci kere yapıldığı söyleniyor. İnsanların dut, şeker kamışı, üzüm ve keçiboynuzu suretiyle gıdaları ezip çıkardıkları suyu ile bir arada yüksek ısıda kaynatıp ortaya kahvaltıları süsleyen pekmez çıkmıştır. Ağır kıvamlı ve şeker şurubu suretiyle olan pekmez tıpkı vakitte fazlaca kuvvetli bir antioksidan ve antibakteriyeldir. B vitamini kümesi bakımından kuvvetli olan pekmez insan sıhhatinde bilhassa bedendeki demir emilimini artırır. Bu sayede kandaki kan icra eden hücreleri artırır. Tıpkı vakitte bedenin muhtaçlığı olan karbonhidratı enerji olarak yayılmasını sağlar. Bir kasesi bedenin muhtaçlığı olan birçok maddeyi averaj yüzde 50 karşılar.

Meydana getirilen araştırmalarda pekmezin barındırdığı thiamin ve riboflavin unsurları baldan on kat daha zengindir. Ayrıyeten bebeğin gelişimine takviye sağladığından uzmanlar hamilelikte tüketilmesini bilhassa tavsiye eder.

Pekmez tereyağı ve karabiber karışımı boğaz ağrısını keser


TEREYAĞLI PEKMEZ NASIL YAPILIR?

MATERYALLER

1 yiyecek kaşığı tereyağı

1 su bardağı pekmez

Yarım çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI

Keçiboynuzu ya da üzüm fark etmez bir su bardağı pekmeze yarım çay bardağı içe suyu da katarak bir cezvede kısık ateşte kaynatınız. Sonrasında tereyağını içine katınız. Katı hale gelen bu karışımı ılık halde sabah akşam olmak suretiyle birer yiyecek kaşığı tüketiniz. Karışım boğazın yumuşamasını sağlamanın yanı sıra mikroplarında sayısını azaltarak iltihabı önler. Tıpkı vakitte bu karışım yalnızca boğaza değil tüm bedene yarar sağlar. Yiyecek borusu, mide ve bağırsaklardaki ziyanlı toksinleri idrar yolu ile atmanıza destek verir.

PEKMEZİN YARARLARI NELERDİR?


Sindirim hastalıklarına organik ilaçtır. Bağırsak florasını düzenler. Mide asidini düzenler. Birebir vakitte sindirim işlevlerini artırır.

Karaciğer ve akciğer organları bedenin eğer olmazsa olmazlarıdır. Rastgele bir mesele yaşadıklarında mühim sağlık meselelerine davetiye çıkarır. Lakin pekmez ihtiva ettiği kuvvetli hususlar yardımıyla antibakteriyel etki gösterir. Hem akciğerin hem de karaciğerin derinlemesine temizlenmesini takviyeler.

Kemiklerin gelişmesi ve güçlenmesinde tesirli olan potasyum, kalsiyum, magnezyum, kalsiyum ve bakır açısından epeyce zengindir. Uzmanlar kemik kırılması ya da incinmesi suretiyle durumlarda kemik suyu kadar tüketilmesini öneriyor.

Üst solunum yolları sebebiyle boğazlarda artan enfeksiyon yutkunma, nefes alma suretiyle işlevlerin hakikat işlemesini mahzurlar. Bu da kişinin hastalığının sertliğini artırır. Uzmanlar bu suretiyle rahatsızlıklar esnasında pekmezin karabiber ile kaynatılıp tüketilmesini tavsiye eder. Boğazları bakterilerden arındırarak sinüs yolların açılmasını dayanaklar.
Kanda azalan hususlar sebebiyle tansiyon azalır ya da yükselir. Bu da yüksek gerilim ve nüzul suretiyle rahatsızlıklara davetiye çıkartır. Pekmez kan basıncını dengeleyerek bu suretiyle durumların yaşanmasının önüne geçer.

Bağışıklığı güçlendiren organik bir ilaçtır. Bilhassa alerjik durumlarda harekete geçen bağışıklığın niçin olacağı sertliği azaltır. Hastalıklara karşı bağışıklığı kuvvetlendirir. Güzelleşme sürecine pozitif yönde katkı sağlar.

Kaynak: Yasemin

Yorum Gönder

Canlı Destek

WhatsApp hattımıza 7/24 mesaj yazabilirsiniz.

Güvenli Alışveriş

Sitemizden alışverişleriniz Kredi Kartınızla güvenli bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

24/7 Destek

Müşteri hizmetlerimizle her zaman iletişime geçebilirsiniz.